diumenge, 24 de juliol del 2016

Visats, vacunes, consells per viatjar a l'Àfrica

Vacunes

En la preparació de tot viatge són un pas a tenir en compte, i ja us diem que us haureu de vacunar obligatòriament si voleu anar a Kenya i Tanzània.
A CatSalut Respon (061) us informaran de les vacunes que es recomanen per a cada país. També trobareu més informació al web del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, aquí podeu consultar els Centres de Vacunació Internacional.
Per poder entrar a Tanzània us demanaran el Certificat internacional de vacunació, i estar vacunats de la febre groga. Aquest certificat acredita que han estat administrades les vacunes necessàries. 
Altres vacunes que són recomanables per viatjar a ambdós països:
  • Hepatitis A i B
  • Tifoidea
  • Tètanus-Diftèria
  • Tractament de profilaxis contra la malària (no és una vacuna, és un tractament preventiu)
Totes aquestes vacunes (excepte la de la febre groga) les podeu demanar que us la posin al CAP (Centre d'Atenció Primària). Respecte al tractament de la malària, podeu demanar que us facin una recepta pel famós Malarone, el medicament preventiu d'aquesta malaltia.
Ben abrigats al Ngorongoro
A Barcelona ciutat hi ha diferents centres on vacunar-se, a l'enllaç dels Centres de Vacunació Internacional trobareu els horaris i adreces, així com altres centres a l'Estat Espanyol.
Us aconsellem que demaneu cita prèvia amb suficient antelació, sobretot si viatgeu a l'estiu.

Els centres de vacunació existents a Barcelona són:

Serveis de Sanitat Exterior
Carrer Bergara, 12, baixos
93 520 96 63
Unitat de Malalties Tropicals i Salut Internacional Drassanes (ICS)
Av. Drassanes, 17-21, planta baixa
93 441 29 97
Consultar per cita prèvia al 93 327 05 50
Hospital de la Vall d’Hebron (ICS) Servei de Medicina Preventiva
Passeig de la Vall d’Hebron, 119-129
Consultar per cita prèvia al 93 489 42 14
Centre de Vacunacions Internacionals Hospital Clínic
Carrer Rosselló, 132 2n 2ª (davant de les consultes externes)
93 227 93 91

Visats

Ja us vam comentar en la primera entrada d'aquest viatge que si voleu via Turquia i voleu aprofitar del tour per Istanbul haureu de tramitar el visat. A Kenya i Tanzània també serà necessari.

Respecte al visat de Kenya el vam tramitar des d'aquí, segurament necessitareu documentació del viatge que us facilitarà l'agència. El preu del visat (a 2016) és de 51$.
Més informació: www.kenya-evisa-online.com

El de Tanzània el vam tramitar directament durant el viatge, com sempre tingueu paciència i no defalliu en l'espera. El visat ens va costar (a 2016) 50$.




Consells i recomanacions

Ja ho hem anat comentant al llarg de les entrades del viatge... Tot i que la zona és tropical, caldrà que porteu roba d'abric, especialment si teniu intenció de visitar el Ngorongoro. Les rutes de safari acostumen a fer-se en camions oberts i 4x4, i sovint a primera hora del matí, quan hi ha més possibilitat de veure animals. 
Fet aquest aclariment, no estarà de menys que porteu roba d'abric (samarretes tèrmiques, polar, anorac, para-vents...) ja que la sensació tèrmica i el vent amb el camió totalment obert és fred. Al migdia ja us podreu treure vàries capes i no oblideu-vos posar crema i gorra o similar.
No estarà de menys portar un mocador per evitar que us entri la pols arreu. Penseu que hi ha molts camins de sorra i empassareu molta pols! Ja ens ho explicareu quan després de dutxar-vos us quedi la tovallola marró...

Feu una bona farmaciola que hauria d'incloure medicaments comuns, com per exemple: material per fer possibles cures (gases, venes, tisores, pinces, antisèptic, tiretes...); termòmetre; repel·lent de mosquits (us recomanem el Relec Extra Fuerte o similar); antiàlgic, tipus paracetamol (analgèsic); antiinflamatori (ibuprofè); antibiòtic (només en cas d’infecció); antidiarreic, no prendre’n en cas de tenir febre o deposicions amb sang; antiemètic (si es tenen vòmits) i molta crema solar. Més la medicació que prengueu habitualment.

Per evitar possibles malalties us recomanem que begueu sempre aigua embotellada i vigileu amb productes alimentaris com fruites fresques, batuts, gel... Ja sabem que segurament no podrem estar 100% segurs i que molts de vosaltres voldreu tastar productes comprats en mercats, però bé, com sempre cal tenir sentit comú.


I ja per acabar, no estarà de menys contractar una bona assegurança de viatges. Podeu preguntar a la vostra agència i/o buscar les múltiples opcions que hi ha per Internet, això sí, l'assegurança hauria d'incloure:
  • Despeses derivades de malaltia, accidents o qualsevol altra incidència sanitària, en el lloc de destí o durant el desplaçament.
  • Assistència mèdica en cas de malaltia o accident.
  • Repatriació per raó sanitària, hospitalització, mort, etc.
  • Despeses derivades de robatori, pèrdua de l’equipatge, etc. (a nosaltres ens va arribar una maleta tard a l'aeroport de Nairobi...)
Bé, fins aquí l'explicació del nostre viatge per Àfrica. Si teniu dubtes i/o comentaris, recordeu que ens podeu escriure directament al bloc i intentarem donar-vos resposta!

Salut i bons viatges!! ;) 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada