divendres, 21 d’agost del 2015

Viatge a Alemanya: kilòmetres, pressupostos...

Aquest ha estat el primer viatge que hem fet en cotxe a un altre país sortint des de Barcelona, així que per aquells que estiguin pensant el mateix, hem pensat que els hi anirà molt bé aquest resum:

Cotxe: kilòmetres, gasolina, peatges i pàrquings....

Tota la ruta, comptant la sortida des de Barcelona més totes les visites a munt i avall han resultat un compta kilòmetres de 5200 km, i clar aquestes despeses relacionades:

Gasolina: 376 €. El nostre cotxe és Dièsel, i en aquest punt cal tenir en compte que el preu de la gasolina a França i a determinades zones d'Alemanya és molt cara (com al llac Konstanz). Com a recomanació us podem dir que les gasolineres E.Leclerc a França, i la Jet i Total a Alemanya, són les més econòmiques.
Quan estigueu a prop d'Àustria, en els Alps Bavaresos, us recomanem que ompliu el dipòsit a les benzineres austríaques, economitzareu molt! 
La nostra ruta per Alemanya


Peatges: 175,31 €. Que els peatges a França són cars no és cap mite, la major part d'aquest pressupost se l'ha endut el país veí... Comparativament, el tram de l'AP 7 està de saldo... Ah, no ho hem dit, a Alemanya cap peatge! (a veure si aprenem una mica...)

Altres costos derivats (pàrquings, transport en ferri, bitllets de metro a Múnich...): Hem intentat evitar pagar per aparcar, però en alguns llocs ens ha estat impossible... i si us heu llegit l'entrada de Konstanz, vam preferir pagar un ferri per evitar fer més kilòmetres. 
A Múnich, vam preferir deixar el cotxe a l'alberg i moure'ns en metro i tramvia, no és barat, però val la pena. Total dels costos: 83,4 €

Totals costos del cotxe i derivats del transport: 634,71 €

Allotjament: Sempre intentem economitzar en aquest punt, però el fet d'anar sense reserva (típic en aquest tipus de rutes) ens ha condicionat una mica. Us deixem el nostre set list d'allotjaments:
Hotel Formule1 a Bollène (1 nit amb esmorzar): 51,6 €
Hotel Formule1 a Strasbourg (1 nit amb esmorzar): 35,42 €
Gruppenhaus Holzwälder Höhe (2 nits amb esmorzar): 93,6 €
Gasthaus Renate Gross, Triberg (2 nits amb esmorzar): 92,4 €
Hotel Dingelsdorf, Konstanz (1 nit amb esmorzar): 64 €
Càmping Pfronten, Alps Bavaresos (2 nits): 44 €
HI Hostel Múnich (2 nits amb esmorzar): 131,6 €
A1 Hostel Nürnberg (5 nits): 148,5 €
Hotel Formule 1 a Besançon (1 nit amb esmorzar): 37 €

Totals costos allotjament: 698,12 €

Menjar, compres en supermercats i altres capritxos...
Sempre que hem pogut hem intentat aprofitar les grans quantitats d'alguns esmorzars per fer els entrepans del dinar; en altres casos hem comprat a supermercats molt econòmics (Lidl o Netto), i de tant en tant ha caigut algun capritxet (un tros de pastís de Selva Negra, gelats, unes birres bàvares...)

Totals costos menjar: 447,85 €

Visites turístiques: Intentem no pagar per visitar certes coses (ens dol haver de pagar per entrar en una església...). En aquest punt cal tenir en compte que no hem visitat molts museus en aquest viatge, així que aquest pressupost variarà en funció de lo culturetes que sigueu...

Totals costos turístics: 44 €

Fins aquí la relació de despeses, com veieu no hem inclòs els inevitables souvenirs pels amics i família, i la factura (extensa) en la compra de playmobils... Només faltaria afegir la comissió per treure 300 € en un caixer a Alemanya (9 €).

Totals costos del viatge: 1833,68 €

En total, 17 dies de viatge en cotxe per a dues persones, no està malament, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada