diumenge, 17 de maig del 2015

París per cap d'any

Estrenem una nova entrada en el nostre blog de viatges recomanant-vos una de les destinacions predilectes per passar el cap d’any: París
Si, la ciutat de la llum és un dels llocs més macos per acomiadar i rebre el nou any. Segurament, poc us podrem dir d’aquesta ciutat, una de les mes visitades d’arreu del món, però qui sap, potser us descobrim algun detall, algun bistro econòmic, un racó amagat...
Ens acompanyeu? Vous êtes bienvenus!! 



París mon amour
Poseu-vos còmodes que comencem la ruta...

Bé, no cal que us diguem que París és una de les ciutats més cares del món, no? I que l’allotjament és un dels més elevats, no us sonarà a xino, oi? Doncs bé, a través de la central de reserves Booking hem trobat un hotel de 2* al barri de Montparnasse: Hôtel du Maine (16 rue Maison Dieu). Tenint en compte els preus elevats del Nadal, ens ha sortit força barat, molt correcte amb una habitació petiteta però amb lavabo. Ubicat en un dels barris amb més carisma de la ciutat,  a Montparnasse. 






Montparnasse

Crêperie Josselin

El 14è arrondissement va ser després de la I Guerra Mundial el centre de la vida bohèmia: Chagall, Modigliani, Miró, Kandinsky, Picasso, Stravinsky, Hemingway, Cocteau, Lenin o Trotsky són alguns dels personatges il·lustres que van freqüentar el barri.
Del barri mereixen una visita el Cimetière de Montparnasse on hi reposen Charles Baudelaire, Samuel Beckett, Man Ray, Jean Seberg, Simone de Behaviour, Jean-Paul Sartre... i George Gainsbourg, on tothom té per costum deixar bitllets de metro. 

La Tour Montparnasse és una opció per veure la ciutat des de la seva alçada de 210m, l'únic que val la pena d'aquest monstruós edifici d'acer.
Si voleu fer un mos, la Rue Montparnasse i Rue Daguerre concentren un munt de llocs per omplir el pap. Interessant l'oferta de creperies bretones del barri, ja que la Gare Montparnasse era el punt de destí dels bretons que anaven a treballar a París. La crêperie Josselin (67, rue du Montparnasse) és una de les millors opcions, sempre a petar hi podreu degustar un dels millors crêpes de la ciutat.

St. Germain i Jardins de Luxembourg
Els jardins de Luxembourg són un oasis verd dins de la gran ciutat, presidit pel Palais du Luxembourg del s. XVII i que ara es la seu del senat francès. És un emplaçament ideal per relaxar-se amb un munt d'activitats per a nens com els espectacles de marionetes i els diversos parcs recreatius que hi han dins, una altre curiositat és el Rucher du Luxembourg on a finals de setembre podreu gaudir de la Fête du miel degustant la producció pròpia. 

Actualment, poc queda d'aquella vida bohèmia, tot i que encaren perduren els bistros i cafès on hi passaven les hores.


Église St-Germain des Pré

En el barri no podeu deixar de visitar l'Église St-Sulpice del 1646 amb frescos de Delacroix i l'Église St-Germain des Prés la més antiga de París del s. XI, fou el principal centre de culte catòlic fins a la construcció de la Notre Dame.








Le Procope
Ven a prop de l'església de St-Germain de Prés trobareu el passatge Cour du Commerce St-André amb una coberta de vidre del 1735 i que emplaça diferents comerços entre ells el cafè més antic del món, Le Procope del 1686.







Quartier Latin

És un dels barris amb més carisma de la ciutat, ja sigui per comprar a les botigues de la Rue Mouffetard, us aconsellem comprar formatges a Androuet (núm. 134, Rue Mouffetard) on us aconsellaran molt bé de tots els estils de formatges que tenen i que més s'adaptin als vostres gustos, a part també els envasen al buit per poder-los portar a la maleta.
Rue Mouffetard
Panthéon


Passejar pel Jardin des Plantes, l'antic jardí medicinal de Louis XIII; visitar la gran mesquita de París tot degustant un te dins la seva cafeteria o conèixer les tombes dels personatges il·lustres enterrats al Panthéon. A més a més el barri compta amb la prestigiosa universitat de la Sorbonne.
Abans de creuar cap a l'Île de la Cité podeu fer una parada literària a l'encantadora llibreria Shakespeare & Co (Rue de la Bûcherie nº 37), on trobareu llibres en anglès i potser un recital de piano improvisat per algun usuari de la llibreria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada