dissabte, 19 d’abril del 2014

Lo Delta de l'Ebre: cuina i gastronomia

Ja sabeu els que en llegiu que som uns amants de la bona cuina... i com no pot ser menys, no hem deixat de tastar els productes de les Terres de l'Ebre.
Mapa del Delta
Primer de tot, a Poblenou del Delta no deixeu d'anar a La Terrasseta de Saur (C. Major, 3). Un negoci familiar molt ben portat per la Marisín Meca, qui us aconsellarà i us explicarà les receptes del Delta. Bones tapes, plats combinats, amanides generoses... i per postres proveu el "Menja blanc", una mena de natilles fetes amb farina d'arròs. Boníssimes!!


De fet, la Marisín ens ha donat la recepta que compartim amb tots vosaltres:





Menja blanc (12 racions)
Ingredients:
1 litre de llet, una branca de canyella, 1 pell d'una llimona, 6 cullerades soperes de sucre i 6 cullerades de farina d'arròs.
Posem a bullir la llet, amb la canyella, la pell de la llimona i el sucre. Un cop bulli ho traiem del foc i retirem la canyella i la pell de llimona i deixem refredar. Un cop estigui refredat hi afegim la farina d'arròs i ho portem al foc, sense deixar de remenar fins a què bulli. 
Servim fred amb una mica de canyella en pols.

Ja ens direu com us ha quedat el resultat i que vagi de gust! 
El paisatge típic del Delta, els camps d'arròs 

L'altra recomanació és anar al Restaurant Casa Nuri (direcció Riumar al cantó del riu). És convenient reservar, ja veureu que s'omple! Ja us podeu imaginar quina és l'especialitat de la casa: l'arròs cuinat de 1000 maneres. Nosaltres hem tastat l'arròs Casa Nuri (amb carn i peix). Boníssim!! Però, també podreu tastar bons peixos, marisc i/o carns. I per finalitzar, un xarrup de licor d'arròs. 

Com que sortireu amb la panxa plena, podeu fer una caminada fins a la desembocadura de l'Ebre. Allà podeu pujar al mirador Zigurat, amb molt bones vistes de l'Illa de Buda, el Garxal i l'Illa de Sant Antoni
Al mirador Zigurat (desembocadura de l'Ebre)

I si us voleu emportar uns quants productes del Delta, passeu per la botiga de la Casa de Fusta (arròs, mel, licor d'arròs, pastissets i altres souvenirs de lo Delta). 
Botiga Casa de Fusta
Aquí finalitza el nostre petit relat de lo Delta. Una zona que ens ha agradat molt, tant pel paisatge com per la bona acollida que hem tingut de la seva gent. Un animem a fer-hi una estada, segur que no us decebrà. 
Panoràmica de la desembocadura de l'Ebre

2 comentaris:

  1. Hola!

    Perdona que t’ho escrigui aquí, però no he trobat cap email al teu blog.

    Cerquem la col•laboració de bloguers, escriptors i viatgers de tota mena que vulguin participar amb una o més experiències de viatge per fer-ne un llibre en català.

    Bases de participació al nostre web:

    http://www.novacasaeditorial.com/ca/aquest-estiu-a-mes-de-passar-tho-be-escriu/

    I si tens facebook t'agraeixo que comparteixis el post per si a algú li pot interessar: https://www.facebook.com/NovaCasaEditorial/posts/840816042635827

    Gràcies.

    Si tens dubtes estem a la teva disposició a l’email novacasaeditorial@gmail.com

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies!!
    Estarem encantats de participar-hi.
    Salutacions,
    Marià

    ResponElimina